La Rambla

Witaj na La Rambla
Witamy na La Rambla, gdzie dyskusje toczą się całą dobę! La Rambla to dział stworzony specjalnie dla zarejestrowanych Użytkowników FCBarca.com. Zapraszamy do rejestracji oraz dyskusji nie tylko o Barcelonie i nie tylko o piłce nożnej. W tym dziale obowiązuje regulamin serwisu FCBarca.com, który znajdziecie tutaj. By Użytkownikom La Rambli ułatwić korzystanie z tego działu w zgodzie z regulaminem, stworzyliśmy dla Was Kodeks La Rambla. To zbiór sugestii i wskazówek, które pozwolą Wam poruszać się po La Rambli bezpiecznie, bez narażenia na blokadę konta. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z Kodeksem!

La Rambla

Online: 349 Culés

1

Widze ze tu sporo dyskusji ile pauzowac bedzie Dembele. Pany zadna roznica czy dostał bezposrednio czy za druga zolta. Przerwa standardowa zawsze jest obecny mecz do konca plus jeden dodatkowy. Czyli nie bedzie go na Eibar o tyle.

Jak ktos nie wierzy to wyszukalem:

4 kolejka Betis - W. Carvalho dostaje bezposrednie czerwo w 25min. W 5. kolejce nie gra w 6. juz gra i dostaje zoltko w 63min.

0

@barteq uwierz mi ze dembele nie zobaczysz na el classico i bedzie mial min 3-4 gry za obraze

7

@amanter Ta 10 od razu. Pique za pojechanie matki sędziego dostał 4 mecze. Czerwo to absurd a 2 mecze zawieszenia to już w ogóle.

1

@Granto a costa za pojechanie matki dostal 8 :)

1

@barteq Co Ty chłopak opowiadasz za bzdury? Jak nie ma różnicy czy jest druga żółta czy bezposrednia czerwona? Poczytaj troszkę przepisy:). Podpowiem Ci, że to ile ktos będzie pauzował zależy od rodzaju wykroczenia i tego co napiszę w protokole meczowym sędzia. Za "faul" Araujo będzie 1 mecz, zgodnie z przepisami, odzywka Dembele to inny rodzaj wykroczenia, więc na jednym meczu się nie skończy.

0

@amanter bo to zależne od jakości puncha :D

0

@amanter @borys27 to co i czy mu da komisja to juz nie wnikam:) ale z samej czerwonej to ma zawieszenie tylko na Eibar. Nie ma znaczenia czy bezposrednio czy z dwoch zoltych. A nie jak niektorzy tutaj gadaja ze bezposrednie czerwo to od razu zawieszenie i na Eibar i na Real.

@borys27 wiec przepisy znam dobrze:) a skoro tak duzo czytasz to powinienes wiedzec ze 1 os. l. poj. napiszę ale sedzia napiszE

0

@barteq Nie no nie ma racji i jeszcze się upiera w swojej ignorancji i dyletanctwie. Jezeli nie rozumiesz, że dwie zolte kartki a bezpośrednia czerwona to jest coś zupełnie innego to widocznie dalej nie znasz przepisów i nie rozumiesz słowa czytanego. Moze przepisy pilkarskie to dla Ciebie za wysokie progi jednak. Łopatologicznie: sa faule taktyczne, np. Przerwanie akcji zawodnika wychodzącej sam na sam, ręka taktyczna, etc. Za te faule z urzędu jest 1 ( słownie: JEDEN) mecz zawieszenia. Natomiast są faule bądź wykroczenia słowne, które mieszczą się w przedziale kary meczów więcej niż jednego (tak jak w tym przypadku) , a to jaka ostatecznie będzie kara, zależy od Komisji Dyscyplinarnej Rozgrywek. Jeżeli zawodnik dostaje drugą żółtą kartkę, to znaczy ze nie dopuścił się rażącego przewinienia na tyle żeby sędzia pokazał mu bezpośrednią czerwoną kartkę. Z kolei jesli zawodnik dopuścił się rażącego przewinienia na czerwoną kartkę, to NIE MA znaczenia, że miał wcześniej żółtą i sędzia może mu pokazać bezpośrednio czerwoną. Wtedy ewentualna kara jest rozpatrywana jako bezposrednia czerwona. Za dwie zolte kartki i po nich czerwoną zawodnik pauzuje jeden mecz, a są też rozgrywki, jak chociażby w Polsce w niektórych ligach, ze kartki się kumulują i zawodnik pauzuje dopiero za 4 żółte. Więc jak dostanie 2 żółte i czerwo a nie jest to 4 kartka żółta, to może grać w następnym meczu. Więc już jest w zasadzie pewne, ze Dembele dostanie minimum 2 mecze zawieszenia, bo do takiego przedziału się ta kartka kwalifikuje. Widzisz już różnice? Rozumiesz?

Dzięki za zwrócenie uwagi! Czlowiek uczy się od kazdego całe życie, to nie wstyd popełnić błąd i sie do niego przyznac. Pamiętaj że wstyd to się upierać przy swojej niewiedzy i pokazywać w ten sposób swoje ograniczenia:)

0

@barteq Mogłeś jeszcze sprawdzić za co Carvalho dostal bezposrednia czerwona kartkę w meczu 4 kolejki z Getafe, to byś wiedział dlaczego pauzował tylko 1 mecz. Identyczne przewinienie jak Araujo wczoraj. Faul taktyczny, gdy zawodnik wychodził na czystą sytuację, sam na sam z bramkarzem. To będzie zawsze jeden mecz zawieszenia, o czym już Ci wspomniałem we wcześniejszym poscie.

0

@borys27
Totalnie nie ogarniasz o co mi chodzi i do tego sam zmieniasz swoje wersje:)

komisja rownie dobrze moze dac wieksze zawieszenie za dwie zolte w jednym meczu:) jedyna roznica miedzy 2xzolta=czerwona a 1xzolta plus od razu czerwona jest taka ze ta zolta liczy sie do puli tutaj uzytych przez Ciebie 4 kartek.

Nie ma tak ze za dwie zolte zawsze jest 1 mecz zawieszenia (z Eibarem) a za bezposrednia czerwona zawsze 2 mecze zawieszenia (Eibar i Real). Wszystko zalezy od Komisji.

I jak gracz dostanie dwie zolte i w konsekwencji czerwo to oczywiscie ze nie moze grac w nastepnym meczu. Pokaz mi dwa mecze z rzedu gdzie tak nie bylo gdzie gracz w x kolejnce dostal 2 zolte a w kolejce x+1 gral.

I nie nie jest pewne ze Dembele dostanie 2 mecze zawieszenia bo idac tym tokiem byloby tez pewne ze dostanie je Araujo.

Kazda czerwona kartka jest rozpatrywana przez Komisje i w razie czego nakladana jest dodatkowa kara. Kara moze byc nawet nalozona bez zadnej kartki (np gdy Suarez kogos tam w tunelu wyzywal). Nie ma znaczenia czy czerwona jest bezposrednia czy jest z dwoch zoltych czy z jednej zoltej + czerwonej.

0

@barteq Boże nie, po prostu nie. Powiedz mi, ze to wszystko co przed chwilą napisałeś to jest sarkazm, ze się ze mną droczysz i nie piszesz tego tak jak to naprawde rozumujesz, ze rozumiesz pojęcie słowa MINIMUM. Błagam Cie!:). Z ciekawości zapytam: ile Ty masz lat tak w ogóle?

0

@barteq Jako, ze szkoda mi czasu na bezsensowne dyskusje, to napiszę Ci tylko na koniec jak to sie skończy, bo to jest jasne jak słońce i proste jak budowa cepa, wtedy zrozumiesz. Araujo dostanie 1 mecz zawieszenia a Dembele minimum 2, ale znając Komisje w Hiszpanii, to będą to 3 albo 4 mecze, czyli tak jak już kolega Ci wczoraj od razu napisał.

0

@barteq Także miałeś rację od samego poczatku, ze Dembele będzie pauzował tylko z Eibarem:D

0

@borys27 powtorze to co napisalem w poprzednim poscie:) totalnie nie ogarniasz o co mi chodzi:)

w kazdym poscie moim pisalem ze to zalezy od komisji. Ze komisja dyscyplinarna rozwaza kazda czerwona kartke dlatego tez rozwazyli Araujo. A ludzie tutaj pisali ze Dembele z automatu ma 2 mecze bo dostal bezposrednie czerwo

0

@barteq Ty chyba sam totalnie nie ogarniasz o co ci chodzi:). Zbłaźniłeś się pierwszym postem, pisząc, że Dembele dostanie jeden mecz zawieszenia (Eibar), bo przecież wyszukałeś, że Carvalho też pauzował jeden mecz (nieważne, że nawet nie sprawdziłeś za co dostał i że były to zupełnie inne przewinienia). Redakcja już od samego początku pisała, że za ten rodzaj przewinienia, jest od minimum (za trudne słowo dla Ciebie jak pamiętam) 2 meczów zawieszenia. Wow, Komisja rozpatruje każdą czerwoną kartkę, to tak jakby napisać, że Sąd rozpatruje każdą sprawę, która trafi na wokandę:D Pewnie jeszcze młody jesteś i za dużo rzeczy w piłce nie widziałeś, więc jestem w stanie Ci wybaczyć, może jeszcze kiedyś się wyrobisz:). Ale skup się przede wszystkim na czytaniu ze zrozumieniem (czytaj dużo ale przede wszystkim ze zrozumieniem), bo z dużo energii marnujesz na swoje wywody, w większości niesamowicie bzdurne i nie mające żadnego pokrycia w faktach. Napisałem Ci od razu jak to się skończy, powołując się na przepisy. Kto miał rację? Pytanie retoryczne, bo wiemy jaka zapadła decyzja. Pozdro.

« Powrót do wszystkich komentarzy