Kontrowersje po meczu z Atlético

Ola

26 lutego 2017, 18:30

Sport, AS, Marca

27 komentarzy

W meczu Atlético z Barçą sędzia Mateu Lahoz na szczęście nie był postacią pierwszoplanową. W kontrowersyjnych sytuacjach arbitrer podejmował raczej słuszne decyzje i, co najważniejsze, nie wpłynął na rezultat spotkania.

Do najbardziej kontrowersyjnych sytuacji z meczu należała akcja z 28. minuty. Leo Messi otrzymał piłkę na skraju pola karnego i mocnym uderzeniem starał się ją posłać do bramki. Oblak zdołał odbić futbolówkę, ale tuż przed nim czuwał Luis Suárez. Po małym bilardzie w polu karnym Urugwajczyk wpakował piłkę do siatki. Sędzia słusznie nie uznał tej bramki, o czym na antenie Radia Marca opowiedział były sędzia Andujar Oliver: „to dobra decyzja arbitra. Luis Suárez faulował Oblaka. Urugwajczyk podczas ataku na piłkę kopnął bramkarza Atlético. W dodatku wydawało się, że napastnik zagrał piłkę ręką”.

Zawodnicy Barçy mieli pretensje do sędziego również przy bramce Diego Godína. W tej sytuacji znajdujący się na bliższym słupku Saul był na pozycji spalonej. Pomocnik co prawda nie brał czynnego udziału w akcji, jednak według Katalończyków utrudniał im interwencję. Przy golu Godína odgwizdania rzutu wolnego domagał się także Sergio Busquets, który był pociągany przez strzelca bramki. Urugwajski obrońca utrudniał pomocnikowi Barçy wyskoczenie do góry i wybicie piłki zmierzającej wprost na jego głowę. Mateu Lahoz nie zgodził się z żadną z tych interpretacji i wydaje się, że ponownie to on miał rację, szczególnie jeśli chodzi o pozycję spaloną Saula.

REKLAMA

Poleć artykuł

Aby dodawać komentarze, musisz być zalogowany.

lahoz to dupek ale trzeba mu przyznać że dzisiaj był bezbłędny :)

@matioks: Tylko trochę za długo czekał z kartkami.

@vadner: Gabi spokojnie mógł polecieć. I niektóre faule widmo albo ich brak.
« Powrót do wszystkich komentarzy