Teraz jest Śr 12 sie, 2020 01:39

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 424 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Śr 01 sie, 2007 15:13 
Żyj kolorowo!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 01 lut, 2004 21:53
Posty: 1567
Lokalizacja: Wlkp
Offline
Mam zamiar kupić laptopa gdzieś za 2000, max 2200 zł. Zastanawiam się nad Toshibą a Acerem, co o tym sądzicie ? Brać jeszcze Siemensa pod uwagę ? Laptop głównie jako przechowalnia do tego wszystkiego, co mam na zwykłym pudle, w dodatku do FM'a no i normalnej pracy. Jakies propozycje, Panowie ?

_________________
Visca el Barca!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr 01 sie, 2007 15:32 
Wciąż gram, śpiewam, jem i śpię
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 15 lut, 2007 09:21
Posty: 1580
Lokalizacja: Opatów / Lublin
Offline
Ja mam Siemensa Amilo Pro V2055. Jestem w miarę z niego zadowolony, FM chodzi b. dobrze, dysk 80 GB, karta 64 (kurde, Godfather nie chce iść, a do stacjonarnego nie mam kasy na kartę :/). Będzie kosztował kolo 2 patyków. Ale poszukaj jeszcze czegoś lepszego :]

_________________
Rate Your Music Last.fm

Słabością każdej mądrej idei jest to, że starają się realizować ją głupcy.
- Marek Hłasko


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr 01 sie, 2007 17:31 
El Crack Typer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 16 lut, 2006 19:29
Posty: 3484
Lokalizacja: Pomorze
Offline
Dydo jedno Ci powiem, kupuj wszystko co chcesz ale nie pchaj sie w Acera. Najgorszy badziew jaki może być.

Jeśli chodzi o laptoki do 2200zł to mogę zaproponować:

ASUS F5M-AP002

a tu masz coś z Core Duo i to za niecałe 2000zł :)

ASUS F3F-AP141C

Podaje Ci tylko Asuski bo sam jednego z nich posiadam i mogę powiedzieć, że jeszcze mnie nigdy nie zawiódł. Co do innych marek mogę polecić jeszcze laptoki Lenovo i Toshiby.

_________________

We win together
We lose together
Cules for life


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr 01 sie, 2007 19:41 
Żyj kolorowo!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 01 lut, 2004 21:53
Posty: 1567
Lokalizacja: Wlkp
Offline
GioW napisał(a):
Dydo jedno Ci powiem, kupuj wszystko co chcesz ale nie pchaj sie w Acera. Najgorszy badziew jaki może być.


A możesz sprecyzować dlaczego nie warto się pchać w Acera ?

GioW napisał(a):

a tu masz coś z Core Duo i to za niecałe 2000zł :)

ASUS F3F-AP141C

Podaje Ci tylko Asuski bo sam jednego z nich posiadam i mogę powiedzieć, że jeszcze mnie nigdy nie zawiódł. Co do innych marek mogę polecić jeszcze laptoki Lenovo i Toshiby.


Ciężko będzie dostać w sklepie z prockiem Inter Core za max. 2200. A jakiegoś złoma nie mam zamiaru brać ;) Sprecyzuj co do tego Acera troche, dlaczego nie warto.

_________________
Visca el Barca!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr 01 sie, 2007 19:58 
El Crack Typer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 16 lut, 2006 19:29
Posty: 3484
Lokalizacja: Pomorze
Offline
No to tak. Mam kilku znajomych co właśnie połakomili się na Acery bo wiadomo, cena i wyposażenie. Ale po kilku miesiącach eksploatacji są naprawdę bardzo zawiedzeni. Jednemu już wyskoczyły 3 martwe piksele, innemu przestał działać Bluetooth oraz nagrywarka się zrąbała. Wiadomo, że to może w każdym sprzęcie pójść i najlepiej żeby była jeszcze gwarancja (tak jak w przypadku moich kolegów), ale ... no właśnie to będzie duże ALE. Serwis Acera jest w Czechach i na reklamacje czeka się ok 2 tygodni plus te dni przez jakie bedzie szła przesyłka, a wiadomo jaka jest nasza poczta.
Natomiast serwis Asusa masz we Wrocławiu, czyli w kraju (jest chyba jeszcze gdzieś jeden nowo utworzony ale nie pamietam). Laptoki tej firmy są nieporównywalnie lepsze od wspomnianych Acerów. Wystarczy pochodzić po forach i poczytać posty użytkowników.

Ja przed zakupem swojego długo szukałem i również byłem skłonny kupić Acera ale wtedy pogadałem z kolega, który handluje tym sprzętem i mi odradził Acera a polecił Asusa bądź Toshibe. A że część swojego życia spędzam we Wrocku a rodzinny dom mam niedaleko Wrocka to wybór mógł być tylko jeden - ASUS. I tak się stałem szczęśliwym posiadaczem ASUS A6F :]

Jeszcze co do laptopów z allegro. Ten z Core faktycznie może być jakiś lewy ale ostatnio szukałem dla kolegi też laptopa i znalazłem ASUSa u jakiegoś kolesia, który prowadził swój sklep. Pamiętam że można było wyrwać porządny sprzęcik za 2500 (wartość sklepowa 3300) z gwarancja i faktura zakupu. Kolega chciał go kupić ale już poszedł i zakupił od niego innego - Lenovo :)

To tyle ode mnie. Uwierz mi, że lepiej nie pchać się w Acery. Choć to wolny kraj i zrobisz jak uważasz. Pozdrawiam

_________________

We win together
We lose together
Cules for life


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr 01 sie, 2007 20:24 
Żyj kolorowo!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 01 lut, 2004 21:53
Posty: 1567
Lokalizacja: Wlkp
Offline
W takim razie pomyśle nad tym ASUSEM lub Toshibą. Porozglądam się troche, poczytam, popytam i mam nadzieję, że uda mi się podjać w miarę dobrą decyzję i kupię w miarę dobrego sprzęta.

_________________
Visca el Barca!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt 03 sie, 2007 23:08 
Żyj kolorowo!
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N 01 lut, 2004 21:53
Posty: 1567
Lokalizacja: Wlkp
Offline
U mnie padł wybór na firmę HP, jeśli chodzi o laptopa. Teraz tylko wyszperam jakąś konkretną gablotę w tej cenie i można zakupić :)

_________________
Visca el Barca!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So 20 paź, 2007 09:50 
Primera Division

Dołączył(a): Śr 09 sie, 2006 21:33
Posty: 911
Lokalizacja: Szczecin
Offline
Nosze sie z zamiarem kupna laptopa.. Ma mi on słuzyć do internetu, komunikatorów internetowych, odtwarzania muzyki, oglądania filmów i jakichs tam programów użytkowych jak pakiet office'a czy słowniki.. Doradźcie coś, bo w tym temacie jestem kompletnie zielony i to czy matryca jest matowa czy świecąca, a porty to USB ExpressCard 34 ExpressCard 54 VGA RGB lub USB ExpressCard 54 VGA RGB S-VIDEO TV-out nic mi nie mówi :]

_________________
ʎɐp ǝuo uʍop ǝpısdn ʇsod ɐ ǝʞɐɯ oʇ unɟ ǝq p,ʇı


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So 20 paź, 2007 10:24 
El Crack Typer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 16 lut, 2006 19:29
Posty: 3484
Lokalizacja: Pomorze
Offline
cuth napisał(a):
Nosze sie z zamiarem kupna laptopa.. Ma mi on słuzyć do internetu, komunikatorów internetowych, odtwarzania muzyki, oglądania filmów i jakichs tam programów użytkowych jak pakiet office'a czy słowniki.. Doradźcie coś, bo w tym temacie jestem kompletnie zielony i to czy matryca jest matowa czy świecąca, a porty to USB ExpressCard 34 ExpressCard 54 VGA RGB lub USB ExpressCard 54 VGA RGB S-VIDEO TV-out nic mi nie mówi :]


Jeśli nie zamierzasz grać na laptopie to masz bardzo duży wybór.
Teraz tylko zależy ile chcesz wydać na takiego laptopa. Napisz górną granicę cenową a postaram Ci coś doradzić.
Na wstępie mogę tylko powiedzieć, że procek powinien być już dwurdzeniowy (Core Duo dla niewtajemniczonych :P ), laptop powinien posiadać BT (bluetooth), Wi-Fi (sieć bezprzewodowa) itp. Co do matrycy to zależy gdzie będziesz z niego korzystał. Matryce matowe mają to do siebie, że przy dużym nasłonecznieniu mniej odbijają promienie dzięki czemu jest lepsza widoczność. O porty się nie martw, każdy laptop ma ich tyle że ciężko wszystkie wykorzystać ;) Dyski twarde są już rzędu 100G a pamięci rzedu 1G.
Bolączką nowych laptoków jest niestety system operacyjny czyli VISTA :/ wszyscy producenci starają się na siłe upchać to gówno do swoich produktów. Więc jeśli będziesz kupował laptopa to najlepiej bez OS, należy sie jednak od razu popytać czy dostaniesz wszystkie stery pod XP, bo wiem że teraz z tym bardzo ciężko :/

_________________

We win together
We lose together
Cules for life


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So 20 paź, 2007 11:49 
Wierszokleta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 06 maja, 2005 21:33
Posty: 1121
Lokalizacja: Kleosin
Offline
Mój laptop niby ma bluetooth ( pisze na obudowie i jest znaczek bluetootha a za cholere nie wykrywa go ) zas Irda smiga wyśmienicie, lecz co z tego skoro mój tel ma tylko blue... W ogole czy to mozliwe aby laptop kupiony rok temu nie mial blue? ;|

_________________
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So 20 paź, 2007 11:53 
Primera Division

Dołączył(a): Śr 09 sie, 2006 21:33
Posty: 911
Lokalizacja: Szczecin
Offline
Cytuj:
Teraz tylko zależy ile chcesz wydać na takiego laptopa. Napisz górną granicę cenową a postaram Ci coś doradzić.

Tak do 3 tys zł. Swoja drogą te Twoje info co podałes na temat procka itd. to już są b. użyteczne :) Teraz jestem w stanie już też coś sam nie po omacku poszukać.

No i mam jeszcze jedno pytanie. Czy ta konfigurancja na daną chwile jest nawet dobra, czy już prawie, że przeżytek (chodzi tu juz o PC, nie laptopa):
- płyta główna Gigabyte GA-M55S-S3
- procesor AMD Athlon64 X2 4000+ AM2
- pamięć DDR2 1024MB PC667
- dysk twardy Western Digital 250GB SATA
- napęd FDD 3,5"
- napęd DVD+/-RW LG GSA-H44N
- karta graficzna PCI-E GeForce 7900GS 256MB 256bit
- obudowa ATX Mode Com

_________________
ʎɐp ǝuo uʍop ǝpısdn ʇsod ɐ ǝʞɐɯ oʇ unɟ ǝq p,ʇı


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So 20 paź, 2007 12:34 
El Crack Typer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 16 lut, 2006 19:29
Posty: 3484
Lokalizacja: Pomorze
Offline
TechnoBoy napisał(a):
Mój laptop niby ma bluetooth ( pisze na obudowie i jest znaczek bluetootha a za cholere nie wykrywa go ) zas Irda smiga wyśmienicie, lecz co z tego skoro mój tel ma tylko blue... W ogole czy to mozliwe aby laptop kupiony rok temu nie mial blue? ;|


TB a na jakim systemie śmigasz i jakiego masz laptopa ?

Ostatnio kolega też kupił Asusa F5V z Vistą i za cholere nie mam pojęcia jak włączyć w nim BT :/ Wszystko jest poinstalowane i nic ... jestem przekonany, że wszystko przez Viste :oczy:

Najlepiej po forach połazić i popytać ludzi, ale z tego co widzę wszyscy narzekają, że coś im tam nie działa na tej Viscie :/

cuth napisał(a):
Tak do 3 tys zł. Swoja drogą te Twoje info co podałes na temat procka itd. to już są b. użyteczne :) Teraz jestem w stanie już też coś sam nie po omacku poszukać.

To teraz wystarczy iść do jakiegoś dobrego sklepu z laptopami i się popytać tam ludzi. Ja mogę jeszcze zasugerować, żeby nie brać żadnych wynalazków a sprawdzone firmy na czele z Asusem i Toshiba (laptopy na każdą kieszeń), Dell, Vaio (dla bardziej zamożnych). Można jeszcze pokusić się o Lenovo oraz Fuijtsu-Siemens. Reszty bym raczej nie polecał z Acerem na czele :]

_________________

We win together
We lose together
Cules for life


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So 20 paź, 2007 12:59 
Pichichi
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 21 gru, 2006 20:29
Posty: 1092
Lokalizacja: Koluszki
Offline
cuth przezytek 8O jeszcze jedna kosta 1gb ramu i rakieta nie komputer :D

_________________
:hail: "Można grać lepiej, skuteczniej ale nigdy nie piękniej od Barcy"- Johan Cruyff :hail:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So 20 paź, 2007 13:35 
Wierszokleta
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt 06 maja, 2005 21:33
Posty: 1121
Lokalizacja: Kleosin
Offline
Asus A6R, system XP, no wydaje mi sie ze na bank bluetooth tam powinien byc...

_________________
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So 20 paź, 2007 15:23 
Segunda Division
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 29 sie, 2007 22:53
Posty: 316
Lokalizacja: Pabianice/Wrocław
Offline
cuth, udał Ci się dowcip :D na dana chwile jest nawet lepsza niz 'nawet dobra' :) i to sporo :)

_________________
:hail: LEO MESSI :hail:

NIE DZIECIOM NEOSTRADY


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So 20 paź, 2007 16:25 
El Crack Typer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 16 lut, 2006 19:29
Posty: 3484
Lokalizacja: Pomorze
Offline
TechnoBoy napisał(a):
Asus A6R, system XP, no wydaje mi sie ze na bank bluetooth tam powinien byc...


Z tego co sprawdziłem to w tym modelu nie ma bluetootha ;) więc problem masz już chyba rozwiązany :D

_________________

We win together
We lose together
Cules for life


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt 11 gru, 2007 20:52 
Primera Division
Avatar użytkownika

Dołączył(a): So 08 kwi, 2006 17:44
Posty: 980
Lokalizacja: Grybów
Offline
Brat kupił laptopa - Toshiba Satellite A200-IW

Intel Core 2 Duo 2.0 GHz
2048 MB DDR 2
200 GB HD
ATI Radeon HD2600 256 MB

WiFi, Bluetooth, DVD-RW DL, IEEE 1394, Kamera 1.3 MP

Machina śmiga. :D

_________________
"Potrzeba dwóch lat aby nauczyć się mówić, pięćdziesiąt aby nauczyć się milczeć"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N 30 lis, 2008 22:25 
Enrique Martinez
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr 26 lis, 2003 21:10
Posty: 1098
Lokalizacja: Poświętne
Offline
Planuje zakup laptopa. Fundusze jakie moge przeznaczyc na nabytek to granica do 2500zł. Czy mozecie mi cos fajnego polecic, bo sam jestem totalnie zielony w tym wszystkim :)

_________________
:hail: :hail: :hail: :hail: :hail: :hail:
!!BARCA!XAVI!BARCA!!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn 01 gru, 2008 01:42 
Lemur
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt 05 kwi, 2005 17:56
Posty: 4779
Offline
Grodas a do czego ten laptop by sluzyl? Okreslienie "cos fajnego" to jednak troche za malo :).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn 01 gru, 2008 20:18 
Pichichi
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz 21 gru, 2006 20:29
Posty: 1092
Lokalizacja: Koluszki
Offline
Kumpel ma do sprzedania cos takiego http://aukcje.nasza-klasa.pl/item488483573.html

Do gier to to sie nie nadaje, ale filmy, net, zdjecia itp. jak najbardziej.

_________________
:hail: "Można grać lepiej, skuteczniej ale nigdy nie piękniej od Barcy"- Johan Cruyff :hail:


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 424 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 22  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL